مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:20118 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:6

اگر خداوند غني است ، چرا او را عبادت ميكنيم ؟

خداوند غني و بي نياز از همه چيز است، چون غير از خدا هر چه موجود است ، همه مخلوق خدا است و نيازمند به او. قرآن ميفرمايد : اي مردم! شما همگي نيازمند به خداييد. تنها خداوند است كه بي نياز و شايستة هر گونه حمد و ستايش است5

در آية ديگر فرمود: هر كسي كفر ورزد و حج را ترك كند، به خود زيان رسانده است . خداوند از همة جهانيان بي نياز است.6

بنابر اين خداوند بي نياز مطلق است و مخلوقات همه محتاج اويند. او است كه همة نيازهاي مخلوقاتش را بر طرف ميكند. ما انسانها كه يكي از مخلوقات خواييم ، سراسر وجودمان را نياز و احتياج فرا گرفته است، مانند نياز به آب و غذا و هوا و . . . كه با نبود يكي از اين ها قادر به ادامة حيات نيستيم . ما چند دقيقه يا چند ثانيه نميتوانيم بدون هوا زنده بمانيم. همة اين نيازمنديها به وسيلة آب و هوا و غذا و . . . بر طرف ميشود كه خداي مهربان با خلق آن نياز ما را برطرف كرده است .

آري اين خداي حكيم ومهربان است كه به هنگام تولد بچه، خون را تبديل به شير ميكند و نوزاد آن را از پستان مادر تغذيه مينمايد.

يكي از نيازهاي ما نيازهاي روحي است مثل احتياج به محبت . از اين رو بچههايي كه در خانوادة خود احساس كمبود محبت نسبت به خودشان كنند، دچار اختلالات روحي و رواني ميگردند. يكي از نيازهاي واقعي و اساسي روح بشر مسئله عبادت و پرستش است، چون خداوند انسان را براي تكامل آفريده است و تكامل او جز از راه عبادت و بندگي به دست نميآيد.

بنابر اين خداوند نياز به عبادت ما ندارد، بكله ما محتاج به عبادت او هستيم كه با بندگي او به نعمت هاي جاودان نايل شويم. قرآن ميفرمايد : كسي كه جهاد و تلاش كند ، براي خود جهاد مي كند؛ چرا كه خداوند از همة جهانيان بي نياز است. 7 در جاي ديگر ميفرمايد: كسي كه عمل صالحي به جا آورد ، به سود خود به جا آورده است، و كسي كه كار بدي انجام دهد ، به زيان خود او است. سپس همة شما به سوي پروردگارتان باز ميگرديد.8

در آيه ديگر فرمود: كسي كه پاكي گزيند، به نفع خود او است.9

نتيجه اين عبارت و اعمال صالح همه اش به سود انسان است ، نه سود خدا . انسان در پرتو اعمال صالح تكامل مييابد و به آسمان قرب خدا پرواز ميكند وبه خوشبختي هميشگي ميرسد. و بر اثر جرم و گناه سقوط ميكند و بر بدبختي ابدي گرفتار ميشود .

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.